lördag, februari 27, 2010

Den gamla kvinnan

Det är lördag och hon vaknar strax efter halv 7. Funderar en stund om hon ska försöka sova vidare, men tänker att hon kan säkert vila middag lite senare på dagen.

Hon drar igång datorn som hon numera blivit så flitig användare av. Letar upp Sveriges radios hemsida och letar bland tablåerna tills hon finner Melodikrysset. Den här lördagen ska ingenting gå fel. Hon slår på kaffebryggaren.

Med tanke på att hon har två fuskpåsar för brödbakning i skafferiet, funderar hon på att dra igång en deg för att få färskt bröd till frukost, men motar bort tanken och bestämmer sig för att åka ner till affären för att köpa gott bröd och hälsofarliga pålägg.

Väl utomhus inser hon att hon inte skottat ordentligt och nu är det fullt med blöt, tung snö. Hon föser snöskoveln framför sig och kastar med mycket möda iväg det som fastnar på den innan hon sätter sig i bilen och drar kurs mot affären.

Väl framme vid affären visar klockan i bilen på 07.39. Affären öppnar 8 och i denna lilla by finns inget annat öppet.

Så hon bestämmer sig för att baka det där brödet i alla fall och åka ner och handla under andra jäsningen.

Vem faaan är denna kärring?!!!
Vem är det som har smugit sig in i min kropp och idkar diverse märkliga aktiviteter?!!!

Jag vill sova till lunchtid, ta en dusch och sen hitta på något skoj! Men det är väl bara att inse att den tiden är förbi för längesen.

2 kommentarer:

Maria sa...

Så väldigt fint sagt! Jag blir jätteglad för snälla ord! Kram å kärlek <3

Jen sa...

Ha ha! Underbara du... :)
Det är ju nu du börjar leva på riktigt. :P
Hoppas resten av dagen blev som du ville. Kram