söndag, augusti 16, 2009

Skrämmande

Jag må vara en överårig tonåring, men hellre det än en tonåring av det här slaget.
Herregud, vad är det som händer i världen? Har Blondinbella blivit tonårstjejernas största förebild?

Var finns de "riktiga vuxna" som kan ge dessa stackars förvirrade prinsessor råd om livets vedermödor? Dom som kan berätta att en människas värde inte sitter i en kropp bestående av endast skinn och ben, ett perfekt målat ansikte, ett löshår, överdimensionerade bröst, eller 10 centimeters klackar köpta på Top Shop.

Nä, vart tog de riktiga tonåringarna vägen? De som sminkade sig kladdigt med endast mascara och svart kajal. De som miss-matchade kläder något grymt. De som fick vänta två veckor innan resultatet av leken med kameran dök ner i brevlådan. De som fick lära sig att det är ögonblicket är nuet. Att allt inte går att göra om igen, igen och igen för att skapa sig den perfekta verkligheten.

Hur handskas man med minnen av saker som egentligen inte ens har hänt? Minns man vad som är sant, eller minns man den verklighet man skapade där och då?

3 kommentarer:

Linda sa...

"riktiga vuxna" finns inte längre i tonåringarnas värld.

Mange B sa...

Vad var det för film??? Kan det verkligen vara sant? Vad är det för konstiga ljud flickan har för sig? Synd om flickan om detta är ett seriöst inslag, men kanske det finns folk som gillar det!

Anonym sa...

Jag vet på fullaste allvar inte om jag ska skratta eller gråta.