torsdag, maj 28, 2009

Jobb med guldkant

Very well cykelställ, så var jag äntligen hemma igen efter en liten (eller rättare sagt ganska så lång) roadtrip till systerföretaget i trakterna kring Sandviken.

Natten tillbringades på hotell i Högbo Bruk . Käk stod först på schemat och senare de sista förberedelserna inför mötet.

4 timmar och 3 öl senare var i alla fall ett protokoll skrivet och jobbet utfört. Vi var de enda , förutom personalen, som befann i de allmänna utrymmena av hotellet. Ja, om man inte räknar den fulla konsulten som ville spela ett parti biljard när klockan närmade sig halv 2.

Var så trött i morse så jag inte såg att jag tog bodylotion istället för balsam till håret.

Brukar inte vara speciellt förtjust i frukost, men sover jag på hotell är det en helt annan femma.
Det blev rena rama brunchen halv åtta på morronen. Nybakt morotsbröd med Philadelphiaost och jordgubbsmarmelad. Hallonsmoothie, lax, salami, ägg, champinjoner och grillade tomater. Grapejuice och kaffe, samt brieost och melon till efterrätt.

Ja...och mötet gick bra.

Nu är jag dock hemma och njuter av min egen soffa.
I morron är det fredag (bästeda´n) Å på lördag är det dags för ännu en roadtrip.

tisdag, maj 26, 2009

Nilssons äppelträd

Dagen idag har varit en riktig berg- och dalbana. Men trots dessa svängningar har jag fått massor gjort - på jobbet alltså.

Härhemma blev det besök av Modern och Bonusen som blev bestörta över att de inte sett sms:et där jag bad dem ta med eget kaffebröd för att jag inte orkade mig in bland folk.

Men si kaffe kan inte drickas utan sötsaker så Bonusen fixade blåbärsmuffins och annat gott så alla blev nöjda till slut.

Hade tänkt lägga mig och ta en liten power-nap efter de åkt, men jag hamnade vid fejsboken med en kall öl, så nu är jag lagom trött och lär somna ovaggad.

Nu är det kallt och ruggigt härute. Längtar tills jag får plocka fram mitt nya parasoll och bara lägga mig i skuggan, njuta av värmen och en bra bok. Eller kanske till och med ta en eftermiddagslur...

måndag, maj 25, 2009

Skam den som ger sig

Jaha så var det vardag igen. Händer inte så ofta att man är långledig utan att ha något inplanerat. Och det var väl tur det för då kunde jag vara lite spontan och ge mig ut på en liten roadtrip utan att behöva bekymra mig över en massa måsten.

Men så idag, måndag och allt, var det gamla vanliga livet tillbaka igen. Dagens aktivitet skulle bli gräsklippning hade jag bestämt. Sagt och gjort, musik i öronen och igång med klipparen. Så plötsligt, i trädgårdens brôtigaste hörn så small det bara till. Hade träffat en stubbe och sen ville inte klipparen starta mer.

Till saken hör att jag gjorde något liknande för tre år sen och just nu har jag ingen som helst lust att lägga ner några pengar på en gräsklippare.
Så jag gick in och surade och så mitt i ilskan så somnade jag.

När jag vaknade till så tänkte jag att jag skulle ge skrället en chans till och si då startade den så jag kunde avsluta mitt dagsverke.

Denna vecka är jag utan barn, vilket brukar betyda en hel del jobb, så några spännande inlägg lär jag inte leverera denna vecka heller. Möjligen på onsdag när det är dags för ännu en roadtrip.

torsdag, maj 21, 2009

Bränna pengar

Köket beställt, men inte betalat. 40.000 inklusive vitvaror tycker jag är helt okej.
Leverans skulle ske 10 juni, men jag sa ifrån att det var för tidigt, så den 1 juli dimper det ner här.

Tack vare kökskampanjen så dimper det in 4000 pix att handla annat för. Men bakslug som jag är har jag tänkt att använda det till att, bland annat, köpa beslag för. Har ju fruktansvärda problem med allt som heter knoppar eller handtag så vilka det blir har jag ännu inte bestämt mig för.

Har även tänkt köpa nya köksstolar så att bränna 4000 kommer gå på en pisskvart.

Har inte riktigt bestämt när arbetet ska påbörjas utan jag tänkte ha grejerna stående i källaren tills kanske augusti nånting, men jag vet hur det kommer bli när grejerna väl är här.

Lättade även lite på plånboken och köpte mig ett ordentligt parasoll. Det är ju trots allt lite mysigare med tak över huvudet.

Nu väntar Scrubs och en ledig dag även i morron. Har dock varit inne och kollat mailen så jag åker eventuellt ner och fixar en liten grej, men det kommer gå så snabbt så det räknas knappt mer än på lönebeskedet.

Vad var det som försvann?

Det är lätt att vara kaxig när man har tagit en öl eller två.

Satt i goda vänners lag och tog ett par sådana igår och konstaterade att det numera är vi som är kärnan i klubben som Fredrika startade: VSBÖ (vi som blev över)

Sen säger A att det egentligen inte stämmer. Att vi inte är över. Så genast klubbades det nya namnet VSVB (vi som valde bort)

Allmänt gapskratt utbrister och en skål utbringas.

Jag har inte på något sätt någon ånger över mina beslut i livet, men kan såhär efteråt fundera över vad var det egentligen var vi valde bort?

onsdag, maj 20, 2009

Lost and found

I lördags natt, eller om det var i söndags morse, fick jag under pågående festligheter, för mig att jag skulle visa mitt fina kök som jag har uppritat i datorn. Men döm om min förvåning (och irritation) när jag endast fick upp en startsida med ett helt tomt rum. Inga skåp. Ingen spis. Inget vinställ.

Jag och min enda vän i världen satt och petade lite med det sista i förra veckan så jag antog att jag på något sätt dabbat mig och missat att spara eller nåt.

Så nu hade jag tänkt att rita upp det igen eftersom jag ändå vaknat alldeles för tidigt. Och medans jag letade upp filen så insåg jag att jag under rusdryckernas inverkan varit inne på helt fel sida. Allt fanns visst kvar.

Nog för att jag egentligen borde hålla mig borta från datorer i nyktert tillstånd så borde det vara nolltolerans för mig under pågående överkonsumering.

Idag är det jobb med tidig hemgång och sen ledig i 4 hela dagar! Det enda jag har inplanerat är ett besök hos Ikea för att beställa köket, sen är jag All Yours.

tisdag, maj 19, 2009

Va faan...

...gör jag uppe nu?

Gå och lägg mig!!!

söndag, maj 17, 2009

Nattkubb

Söndagskväll och jag är för ovanlighetens skull mycket nöjd med helgen trots att jag ännu inte avslutat gräsklippningen.

Gårdagen gick i fixarens tecken och jag lade sista handen vid trädgårdsmöblerna så nu finns inte en gnutta färg kvar i burken.

Sen blev det grilla och öla och bara må gott. Sen kan jag väl idag kanske inte se nödvändigheten i att dra igång ett kubbspel halv två på natten. Men just då kändes det bara så rätt.

Avslutade festligheterna när solen gått upp, men inte tillstymmelse till dagen-efter-känslor.

Nu ska jag bara slappa ända tills i morron bitti.

fredag, maj 15, 2009

Ett riktigt riv

Vaknade som vanligt alldeles för tidigt i morse så jag tog och chockade kroppen genom att stämpla in på jobbet 06.00.

Hade en extremt bra dag och fick mycket gjort så jag tyckte jag kunde pysa hemåt klockan 12.

Ett litet stopp för inköp av förnödenheter och sen raka spåret hem för att måla utemöblerna.
Stolarna är färdiga så det var soffan och bordet som skulle fixas idag så nu återstår endast en strykning till och så är det klart.

Hann även med att klippa nästan hela gräsmattan, bara lillplätten på framsidan kvar.
Så nu kan jag med gott samvete njuta av min mellanöl och titta på körsbärsträdet som blommar så fint.
(Kolla Jen!)

torsdag, maj 14, 2009

Natt och dag

Tycker det är ganska bra gjort av mig att kunna vända på dygnet trots att jag bara jobbar dagtid.
Igår skulle jag bara ta en powernap efter jobbet och vaknade två inatt! Givetvis var jag lika trött när jag kom hem idag, men det blev bara en liten nap, lite jobb och lite TV.

Har ritat färdigt mitt Ikea kök, bara pyttejusteringar kvar som jag måste ta hjälp med.
Så, förhoppningsvis, får jag tummen ur arslet nästa vecka och åker in och fixar det.

Vet inte riktigt när projektet ska dras igång, men det lutar åt hösten, eller i alla fall augusti. Eller ja...vi får se. Ger mig sjutton på att jag inte kan låta bli när alla kartonger väl står här i källaren.

Nu blir det Scrubs innan jag förhoppningsvis somnar.

onsdag, maj 13, 2009

Tulipaner till Jen

Någon fånig gammal klasskompis till Jen har tydligen uttryckt att det är tantigt att hålla på med blommor.
Hur gör man då om man har sån åldersnoja som jag och äger en trädgård? Ska jag skita i och ansa den och därmed framstå som ung och fräsig? Eller är det helt enkelt så att bara tanter äger en trädgård?

Tantig eller ej, jag har en stooor trädgård med massor av gräs, halvdöda fruktträd, ett par jätterabatter. Men det är så skönt att bara kliva ut och sätta ner fötterna i gräset (eller ja, mossan) slå ner arslet i en brassestol och bara sitta och pimpla kaffe en hel dag.

Att det sen blommar bortikring på mina ägor är endast gamla ägares förtjänst, men det är ju vackert att titta på. Eller hur Jen?

Så nu önskar Tant Catti att ni alla får en underbar dag.
Själv ska jag drapera mig i knytblus och brun lockig peruk. Det vankas finbesök på jobbet och då är väl knytblus det enda rätta antar jag.
( som om jag skulle äga en knytblus! Hahahahahaha! )

tisdag, maj 12, 2009

Shiny happy people

Jaha då var man uppe med tuppen igen då, redo för en ny dag.
04.45 slog jag upp mina blå och jag har ingen aning om när jag somnade. Givetvis skedde det i soffan, men jag känner mig ändå helt utvilad.

Har hunnit leta musik på Spotify som frk Källgren var så gullig och skickade över till mig igår. Givetvis blev det bottennapp på första sökningen, men nu har jag hittat en hel del gamla godingar som jag mappat upp.

Å så har jag hunnit duscha, platta håret, brygga kaffe och surfa. Oj, vad man hinner när man kliver upp i ottan.

Hoppas på att denna dagen går snabbt och inte innefattar någon övertid. Sonen är på övernattning med klassen och ikväll bjuds det på grillat så jag hoppas jag hinner åka dit.

Nu ska jag göra ett ryck med fejset också. Spackla över sprickorna och måla på ett glatt leende.
Ha en bra dag!

torsdag, maj 07, 2009

Måste man så måste man

Jag är så nöjd med mig själv idag.

Gick hem tidigare för att ta tag i alla mina måsten som tynger ner axlarna mina.

Men på vägen hem fick jag reda på att Therese var hemma på besök så jag struntade i måstena och åkte för att träffa henne.

Efter några timmars umgänge bar det iväg hemåt och jag hade fortfarande ork över till måstena och nu är det en halvtimma sen jag avklarade det sista.
Fy fasen vad skönt det känns! Ingen ångest som gnager mig och ingen skada skedd på något plan.

Nu ska jag bara njuta av att vara helt ledig i helgen - utan en massa måsten.

onsdag, maj 06, 2009

Det var inte jag, det var hon

Nilsson köpte en billig målarpensel på skitvaruhuset Cheapy. När hon målat färdigt ställde hon den i en burk med lite målartvätt i.

Idag, en och en halv vecka senare (ja, vaddå?) när penseln skulle användas igen så hade den minimerats till hälften.
Jaha, där stod Nilsson i bästa arbetskostymen och hade ingen pensel när operation rädda utemöblerna skulle in i sin andra fas.

Bara hoppa in i den nyvaxade riskokaren och bege sig till byns enda ställe som säljer målargrejor. Men vad händer? Asfaltering precis på den lilla sträckan fram till affären och givetvis hamnar hon i den stillastående kön.

Nilsson känner sig som Fadern när hon kommer på sig själv med att svära över tjära, sten och nytvättad bil.

Nilsson anländer affären. Kikar lite på det tunna sortimentet och väljer en pensel i mellanprisklassen. Lite kvalité får det kosta med tanke på den halverade lågprispenseln.

Nilsson: Den här funkar väl bra å måla utemöbler med?
Järnhandelsgubbe: Eeeh, jaaa, du får ju upp mycket färg med den. (gubben snörper på munnen och höjer lite på ögonbrynen)
Nilsson: Jaha, vaddå, ska man ha en mindre? (hon har en mindre hemma) Tänkte att det kunde vara bra till plankorna och så.
Järnhandelsgubbe: Ja, hm, mja, det blir nog bra.

Vafaaan! Skulle hon köpt en pensel för akvarellmålning eller? Que?

Och förresten har hon hört att människor som pratar om sig själva i tredje person är psykopater.

tisdag, maj 05, 2009

En salig röra

Förmodligen är det så att jag kan ha förvandlats till världens tråkigaste människa. Jag gör tamejfan inget annat än jobbar. Dock otroligt glad att ha ett jobb i dessa dagar, men var och en har ju sina problem.

Har lyckats smäcka i alla utlovade 6 kilon med tvätt i maskinen.

Frågan är vilken färg allt kommer ha när det väl är färdigt. Frågan är vem som ska orka plocka ur det och hänga det?

Förmodligen är svaret jag på båda frågorna.

Fördelen är att jag slipper gå troslös till jobbet i alla fall. Det har ju annars hänt både en och fler gånger. Dock inte på grund av att jag inte haft några rena, utan för att jag är så stressad och tankspridd.

Det vankas kalajs hos Fadern igen. Den här gången kom inbjudan hela 5 dagar innan. Det måste vara rekord tror jag.

Anledningen till bjudningen är dock att gubben fyller år så jag gissar att han är sugen på presenter.

Och vad vill en göbbe ha när han befinner sig någonstans mellan 65 år och döden?
En stavmixer!

Undrar om han läst och missförstått nåt eller om det bara är så enkelt att han börjar bli gammal och tandlös och måste puréa maten innan han käkar.

Men jag sätter nog 100 pix på att han ska blanda grogg med den.

söndag, maj 03, 2009

Ännu ett inlägg utan bild

Denna helgen har varit allt utom lugn och händelselös.

Valborgsfirandet startade i lilla byn tillsammans med Fadern, Lilla Broder och Mia. Som vanligt vankades det tjafs när Fadern står på andra våningen och gapar om hur grillglöden ska se ut hos oss som befinner oss ute.

Fadern drog några ramsor över hur värdelöst det är med grillkol i jämförelse med briketter, men sen var det bra med det. Maten blev för övrigt mycket god.

Så när vi satt därute och bara hade det mysigt så dyker det upp en aspackad granne på moppe.
Han dundrar fram till bordet och står och skvallrar och till slut kunde ingen hålla tyst om vad vi anser om folk som vistas onyktra i trafiken.

Det slutade med okvädningsord och sparkande av piskställning. Men visst var det lite roligt såhär när man tänker efter, men satan vilka dumma idioter det finns.

Fredagen viktes för grillfest hos Blancken:s. Mycket trevligt och även där en massa gott att äta. Jag skulle visserligen bara smutta lite vin eftersom jag lovat följa med Modern på en shoppingtur på lördagen.

Men se sitta å smutta på rödvin fick man inte. Värdparet frågade flera gånger hur det var med mig och om jag verkligen mådde bra. Så jag gjorde som jag gör ibland, jag drack vin som om det vore saft och resultatet blev därefter också, men vi hade jättekul så det var värt det.

Energin till gårdagens shopping infann sig dock aldrig. Lyckades klämma ner mig i några paltor i alla fall och sen avslutade vi med mat på grekisk restaurang.

Nu tror jag i ärlighetens namn att jag ska deklarera innan jag måste dra å jobba en stund.
Fridens söndag.